Obavijest

Na temelju odluke Razreda za filološke znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u organizaciji Odbora za dijalektologiju Razreda za filološke znanosti HAZU, Zavoda za lingvistička istraživanja HAZU i Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, planiran je

14. ZNANSTVENI SKUP O HRVATSKIM DIJALEKTIMA

s temama:
● Dijalektna morfologija
● Dijalektna frazeologija
● Dijalektologija i sociolingvistika
● Recentna dijalektološka istraživanja

S obzirom na to da se planira obnova prostorija Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i da je Organizacijski odbor bio primoran potražiti novu lokaciju za održavanje skupa, čime se promijenio i datum održavanja, Skup će se održati 1. i 2. prosinca 2021. u Vijećnici Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Ivana Lučića 3, Zagreb).

Uzimajući u obzir situaciju i neizvjesnost u vezi s pandemijom COVID-19, Organizacijski odbor i organizatori predvidjeli su mogućnost sudjelovanja i virtualnim putem (Zoom aplikacija).

Molimo Vas da do 1. studenoga 2021. potvrdite svoje sudjelovanje na adresu e-pošte 14dijalekti@gmail.com kako bi se na temelju toga oblikovao konačni program Skupa. Pritom Vas molimo, iako svjesni da se do prosinca zbog epidemioloških mjera situacija može i promijeniti, da navedete planirate li dolazak ili sudjelovanje virtualnim putem. 

Molimo Vas da pratite službenu stranicu skupa http://ihjj.hr/14dijalektikoja će se nadopunjavati sa svim novim obavijestima.

Podsjećamo na informacije koje su važne za Vaše sudjelovanje na skupu:

  • Službeni jezici skupa su svi slavenski jezici i engleski jezik.
  • Predviđena su izlaganja u trajanju 15 minuta.
  • Predviđena je kotizacija od 200 kn po sudioniku. Rok za uplatu kotizacije je 15. studenoga 2021. (više o uplati kotizacije na mrežnoj stranici skupa).
  • Radovi sa skupa bit će nakon recenzentskog postupka objavljeni u Hrvatskom dijalektološkom zborniku 26 (kategorizacija časopisa a1; ESCI, SCOPUS). Rok za predaju rada Uredništvu Hrvatskog dijalektološkog zbornika na adresu e-pošte hdzbornik@hazu.hr je 1. ožujak 2022.

Sva pitanja u vezi sa skupom možete uputiti na adresu e-pošte: 14dijalekti@gmail.com.

Predsjednica Odbora: prof. dr. sc. Mira Menac-Mihalić

Tajnici Odbora: Martina Bašić, Lobel Filipić, Marija Malnar Jurišić

Članovi Odbora: Mijo Lončarić, Vesna Zečević, Željko Jozić, Anita Celinić, Ivana Kurtović Budja

Zagreb, 26. listopada 2021.