Predstavljanja projekta

2022.

Odsjek lingvistike Sveučilišta u Zadru i projekt Sintaktička i semantička analiza dopuna i dodataka u hrvatskom jeziku – SARGADA organizirali su zajednički konferenciju Zadar Linguistic Forum 2022 (ZLF 2022)Predicate: from polysemy to arguments koja će se održati na Sveučilištu u Zadru od 6. do 8. travnja 2022. U sklopu konferencije održana je radionica Arguments and Adjuncts (6. travnja 2022.) kao dodatni dio istraživačkih i diseminacijskih aktivnosti na projektu SARGADA.2021.

2. javno predstavljanje projekta Sintaktička i semantička analiza dopuna i dodataka u hrvatskom jeziku – SARGADA

Oznaka aktivnosti: A1.32. (Razdoblje 13 – 30)

Opis: predstavljanje projekta na Zadarskoj lingvističkoj sridi

Datum održavanja: 5. svibnja 2021.

Novo predstavljanje projekta Sintaktička i semantička analiza dopuna i dodataka u hrvatskom jeziku – SARGADA održano je preko platforme Zoom u sklopu jezikoslovnog foruma Zadarska lingvistička srida koji organizira Odjel za lingvistiku Sveučilištu u Zadru. Voditeljica projekta dr. sc. Matea Birtić i dr. sc Mia Batinić Angster, inače suradnica projekta iz Zadra, održale su predavanje Argumenti i adjunkti u generativnoj gramatici u kojemu je bilo riječi o sljedećoj teorijskoj fazi istraživanja. Predstavljanju su preko platforme Zoom nazočili suradnici s projekta i dvadesetak zainteresiranih slušača. U nastavku možete pogledati izbor snimljenih fotografija, odnosno snimljenih zaslona predstavljanja s platforme Zoom: Slika 1., Slika 2., Slika 3., Slika 4., Slika 5., Slika 6., Slika 7., Slika 8.2020.

1. javno predstavljanje projekta Sintaktička i semantička analiza dopuna i dodataka u hrvatskom jeziku – SARGADA

Oznaka aktivnosti: A2.7. (Razdoblje 1 – 12)

Opis: predstavljanje projektnih ciljeva i projektnih aktivnosti na Jezikoslovnim raspravama

Datum održavanja: 3. prosinca 2020.

Javno predstavljanje projekta Sintaktička i semantička analiza dopuna i dodataka u hrvatskom jeziku – SARGADA održano je preko platforme Zoom u sklopu kroatističkog i jezikoslovnog seminara Jezikoslovne rasprave koji organizira Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Temeljne dijelove projektnih planova i ciljeva tijekom jednosatnog izlaganja predstavila je voditeljica projekta dr. sc. Matea Birtić, a suradnik Siniša Runjaić predstavio je razvoj repozitorija SARGADA. Predstavljanju su preko platforme Zoom nazočili svi suradnici na projektu i tridesetak zainteresiranih slušača. Zajednički dokument s objema prezentacijama možete vidjeti ovdje, a također možete pogledati izbor snimljenih fotografija, odnosno snimljenih zaslona predstavljanja s platforme Zoom: Slika 1., Slika 2., Slika 3., Slika 4., Slika 5., Slika 6., Slika 7., Slika 8.