Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje i Institut Ruđer Bošković potpisali sporazum o suradnji

Zahvaljujući rastućem broju inozemnih znanstvenika Institut Ruđer Bošković i Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje ovih su dana potpisali Sporazum o međuinstitucionalnoj suradnji na održavanju programa učenja hrvatskog jezika za inozemne znanstvenike na IRB-u.

''Inicijativa za organizacijom programa učenja hrvatskog jezika motivirana je iskustvom znanstvenika IRB-a koji su po povratku s usavršavanja u inozemstvu često naglašavali kako im je organizirano učenje jezika od strane institucije na kojoj su boravili bilo korisno. Potaknuti njihovim dojmovima kao i potrebama te interesom stranih znanstvenika na IRB-u pokrenuli smo ovaj program", objašnjava ravnatelj IRB-a David Matthew Smith.

„Rado smo prihvatili inicijativu Instituta Ruđer Bošković da znanstvenici Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u sklopu međuinstitucionalne suradnje organiziraju učenje hrvatskoga jezika za inojezične znanstvenike IRB-a. Držimo da je i to jedan od načina promidžbe ljepota i vrednota hrvatskoga jezika.“ – izjavio je dr. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Pravopis

pravopis.hr

Gramatika

gramatika.hr

Savjetnik

jezicni-savjetnik.hr

Bolje.hr

bolje.hr

Hrvatski u školi

hrvatski.hr

Riznica

riznica.ihjj.hr

Nazivlje

nazivlje.hr

Matura

matura.ihjj.hr

Frazemi

frazemi.ihjj.hr

Valencije

valencije.ihjj.hr

Kolokacije

ihjj.hr/kolokacije/

Metafore

ihjj.hr/metafore/