Dani otvorenih vrata Instituta od 12. do 16. ožujka 2018.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje u povodu Mjeseca hrvatskoga jezika tradicionalno otvara svoja vrata svim građanima, studentima i učenicima koje zanima kako se hrvatski jezik istražuje te kako nastaju vrijedna i zanimljiva znanstvena i stručna izdanja Instituta. Dani otvorenih vrata organiziraju se kako bi se građanima omogućilo izravno upoznavanje sa znanstvenim radom i postignućima Instituta, a Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje time će dobiti vrijedne povratne informacije koje će pomoći u budućim predstavljanjima javnosti rezultata i postignuća rada.

Ove godine Institut će u tjednu od 12. do 16. ožujka posjetiti učenici Gornjogradske gimnazije, VII. gimnazije, OŠ Sesvetski Kraljevec, OŠ Vukomerec, OŠ Hugo Kon, OŠ Slavka Kolara te učenici iz Kravarskoga i Kreševa. Učenici će sudjelovati na predavanjima i radionicama o hrvatskome jeziku, a znanstvenici Instituta posjetit će Učenički dom Tina Ujevića.

Građane zainteresirane za skupni ili pojedinačan posjet Institutu molimo da se jave na broj telefona 3783 833 ili e-poštom na ured@ihjj.hr.

Dobro nam došli!

Pravopis

pravopis.hr

Gramatika

gramatika.hr

Savjetnik

jezicni-savjetnik.hr

Bolje.hr

bolje.hr

Hrvatski u školi

hrvatski.hr

Riznica

riznica.ihjj.hr

Nazivlje

nazivlje.hr

Matura

matura.ihjj.hr

Frazemi

frazemi.ihjj.hr

Valencije

valencije.ihjj.hr

Kolokacije

ihjj.hr/kolokacije/

Metafore

ihjj.hr/metafore/