Besplatni primjerak Školske gramatike hrvatskoga jezika uz Jutarnji list

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje i Jutarnji list, uz potporu HEP-a, daruju svim čitateljima Jutarnjega lista besplatan primjerak „Školske gramatike hrvatskoga jezika“ Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Poznavanje hrvatskoga jezika za svakog je učenika važno u cjelokupnome obrazovnom procesu, ali i kasnije u njegovom profesionalnom i osobnom životu. Dobro poznavanje gramatike materinskoga jezika temelj je i uspješnoga učenja stranih jezika. Ono je važno i u svim ostalim školskim predmetima, primjerice, za uspješno usvajanje nazivlja različitih struka, a dostupnost tog materijala u elektroničkome obliku važna je za modernu školu koja je moj osobni prioritet i prioritet Ministarstva znanosti i obrazovanja. Stoga pozdravljam i podržavam ovu inicijativu Jutarnjega lista i Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.“ – prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja

Školska gramatika hrvatskoga jezika, nastala u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje, koju daruje Jutarnji list, uskoro će biti objavljena kao javno dobro na mrežnoj adresi gramatika.hr, čime Institut nastavlja objavljivati jezične priručnike važne za lakše ovladavanje hrvatskim jezikom ne samo školskoj djeci nego i svim govornicima hrvatskoga jezika.“ – dr. sc. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i urednik „Školske gramatike hrvatskoga jezika".

Pravopis

pravopis.hr

Struna

struna.ihjj.hr

Savjetnik

jezicni-savjetnik.hr

Riznica

riznica.ihjj.hr

Hrvatski u školi

hrvatski.hr

Nazivlje

nazivlje.hr

Bolje.hr

bolje.hr

Matura

matura.ihjj.hr