Ivan Pandžić

Odjel za opće jezikoslovlje

Zvanje: doktorand E-pošta: ipandzic@ihjj.hr Telefon: (01) 3783-819 Broj sobe: 310

Životopis

Rođen 1985. u Zagrebu, gdje pohađa osnovnu i srednju školu (VII. gimnazija). Diplomirao u srpnju 2012. godine anglistiku i računalnu lingvistiku na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dvije godine poslije upisuje poslijediplomski doktorski studij Jezik i kognitivna neuroznanost pri Centru za poslijediplomske studije, Sveučilište u Zagrebu.

Jezici: engleski, njemački, kineski (mandarinski), Python.

 Radno iskustvo:

  • siječanj 2015. – danas. Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Doktorand na projektu Repozitorij metafora hrvatskoga jezika dr. sc. Kristine Štrkalj Despot na Odjelu za opće jezikoslovlje.
  • 2012. – 2014. Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Vježbenik.
  • 2011. – 2012. Meditranslations. Prevoditelj.
  • svibanj – prosinac 2006. Hrvatska radiotelevizija. Novinar (jezična emisija za mlade Navrh jezika).
Sudjelovanje na projektima:
  • izradba pravopisa hrvatskoga jezika u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje (računalna potpora i internetska računalna prilagodba)
  • voditelj projekta Hrvatski jezik dostupan svima (www.hrvatskijezik.eu), uz financijsku potporu Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Nagrade i priznanja:
  • 2009. Nagrada natječaja za uređenje prostora Filozofskoga fakulteta na smotri Sveučilišta u Zagrebu (koncept Od antike do Omege)
  • 2007. Jednogodišnji studij u SAD-u na sveučilištu University of Georgia, Athens, SAD (2007. – 2008.)

Izobrazba

2012. magistar anglistike (prevoditeljski smjer) i računalne lingvistike, Filozofski fakultet, Sveučilište u Zagrebu (naslov diplomskoga rada Oblikovanje korjenovatelja za hrvatski jezik u svrhu pretraživanja informacija)

2009. sveučilišni provostupnik (baccalareus) engleskog jezika i književnosti i kroatistike, Filozofski fakultet, Sveučilište u Zagrebu


Bibliografija

Pravopis

pravopis.hr

Struna

struna.ihjj.hr

Jezični savjetnik

jezicni-savjetnik.hr

Riznica

riznica.ihjj.hr

Hrvatski u školi

hrvatski.hr

Nazivlje

nazivlje.hr

Bolje.hr

bolje.hr

Matura

matura.ihjj.hr