Priključite se akciji Darujmo knjige poplavljenim knjižnicama

Poziv svim nakladničkim i izdavačkim kućama:

Priključite se akciji „Darujmo knjige poplavljenim knjižnicama“


Iskreno žaleći zbog teškoga stanja u kojem su se našla slavonska sela na istoku Hrvatske i potpuno svjesni važnosti materijalnoga, ali i duhovnoga i intelektualnoga Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje pokreće akciju „Darujmo knjige poplavljenim knjižnicama“. Poziv da se priključe akciji upućen je svim nakladničkim i izdavačkim te knjižarskim kućama u Hrvatskoj da svoja izdanja daruju poplavljenim knjižnicama. Kao pokretač akcije Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje darovat će sva svoja izdanja svim poplavljenim knjižnicama.

Budući da zasad nije moguće dopremanje darovanih knjiga u poplavljena područja, Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje otvorio je adresu e-pošte: darujmo-knjige@ihjj.hr na koju se nakladnici, izdavači i knjižari mogu javiti s popisom knjiga koje kane darovati. Isto tako, na mrežnoj stranici Instituta (www.ihjj.hr) objavit ćemo popis knjiga koje će biti darovane poplavljenim knjižnicama te popis donatora.

Nakon što knjižnice na poplavljenim područjima budu obnovljene i spremne za prihvat, organizirat ćemo dostavljanje darovanih knjiga.

Darujmo knjige i opremimo poplavljene knjižnice već danas.

dr. sc. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, v. r.

Pravopis

pravopis.hr

Gramatika

gramatika.hr

Savjetnik

jezicni-savjetnik.hr

Bolje.hr

bolje.hr

Hrvatski u školi

hrvatski.hr

Riznica

riznica.ihjj.hr

Nazivlje

nazivlje.hr

Matura

matura.ihjj.hr

Frazemi

frazemi.ihjj.hr

Valencije

valencije.ihjj.hr

Kolokacije

ihjj.hr/kolokacije/

Metafore

ihjj.hr/metafore/